Från simbattle til simglädje av Jacob Frandsen – Simprogram

Vill du utveckla din simning till en ny nivå? i så fall ska du prova vårt Simprogram där vi träffas ungefär varannan vecka, din simträningen planeras noggrant och du erhåller simpass under 12 veckor eller överenskommen period. Simprogrammet riktar sig till er som redan simmar regelbundet i bassäng och i öppet vatten och som vill göra en simboost inför kommande säsong. Självklart anpassar vi simträningen efter din övriga träning. Läs mer om Simprogram.
Kontakta oss på info@coachludde.com för frågor eller du vill lämna en intresseanmälan.
Nedan kan du läsa Jacob Frandsens berättelse under hans tid i vårt Simprogram by Coach Ludde.
Från simbattle til simglädje by Frandsen!

Efter två år med triathlon (Halv-ironman och Ironman) med resultat som jag var okej nöjd med så kände jag att det var något som fattades. Löpningen gick väldigt bra och jag hade fått bra koll på cyklingen, men simningen var det som trots massor av olika stragier och anstränngningar inte fungerade! Jag gick långsamt framåt i simutveckling men glädjen til simningen fanns där aldrig. Det kändes ofta som att jag tog tre steg fram og fyra steg tillbaka. Jag lyckades aldrig hitta något starkt fundament som jag kunne bygga vidare med min träning på. Detta frustrerade mig mycket. Det jag gillar med uthållighetsidrott är att beslutsamhet, uthållighet och persistent commitment är träningsstrategin. Jag kunde bare inte få detta tilt att fungera med simningen, som de gjorde med löpningen och cyklingen. Det skall också nämnas att min simnivå varit på en markant lägre nivå, jämfört med cykling och löp, vilket bidragit ännu mer till min frustration.
Efter lite research tog jag kontakt til Ludde, och baseret på mit input omkring min nivå kom vi snabbt överens om at göra en ”Sim Boost” på tolv veckor. Jag tänkte: ”Det här kanske blir bra – Ludde verkar ha driv och koll på vad man efterfrågar” .

Förste SIM PT-mötet med Ludde var ett 800m test och teknikanalys. Det var et ”wake-up call” av dimensioner. Jag simmade på 17min30sek och på videon efteråt kunne jag se, at der var verkligen ”room for improvement”. Ludde var väldig ärligt och specifik omkring sin analys av min simning – ingen softy her :-), men konkret specifik feedback. Något jag verkligen uppskattade. Han koncentrerade sig på tre specifikke fokusområden åt gången, och han sa: ”Trust me, du skal bara fokusere på dem her tre sakerna”. De följande veckorna behöll jag fokus på dessa tre fokuspunkter och sakta men säkert så kunde jag se en forbättring på mine intervaltider. Inte mycket i början, men tendensen var tydligt.

Ludde har en imponerande stark analytisk förmåga, så vi la också tid på at prata igenom hur de olika intensitetsnivåerna skulle kännas. Det var en ny värld for mig, och förutom förbättring av mina tider så kom det också mycket glädje in i simningen eftersom jag nu också fick bättre koll på hur de olika intensitetsnivåerna skulle kännas och varför de var som de var. Även de dagar då jobb och annat krävde mycket energi och träningen var tuff, så kände jag denna glädje och såg alltid fram emot att komma Till Eriksdalsbadet och träna med Ludde.

Sex veckor efter första sim-testet så var det dags för ännu ett 800m-test. De första 200m kändes lättare än någonsin och känslan genom hela testet var att det var tufft men att det kändes väldigt bra. Jag kämpade inte mot vattnet med mera med vattnet för att komma fram. Jag blev väldigt nöjd och glad då jag kom in på 16min rent. En 90 sekunders förbättring på 6veckors träning (med simning 3ggr /vecka). Nästa test har jag ambitionen att komma under 16 minutter:-) Men tiden er en sak, det bästa vid Simboosten med Ludde er den ”water feeling” och den glädje till simningen som han givit mig. Jag kan varmt rekommendera Ludde.

Vh

Jacob