Möt Coach Sofia

IMG_4018

Sofia (vänster) & Desirée (höger) diskuterar OW banan i Ft Myers, Florida.

Hej Sofia! Vem är du?

Hej! Jag heter Sofia Bergkvist, är 19 år och nybliven student. Idrott och träning har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har sysslat med massa olika sporter under min uppväxt, med allt ifrån fotboll till de lite ovanligare bandy och baseboll. Simmat har jag gjort sen 5års-åldern och simmar sen 10 år tillbaka i Polisens IF.

Vad har du för planer med Coach Ludde?

Jag vill dela med mig av den kunskap och glädje simningen gett mig under dessa år av träning samtidigt som jag får möjligheten att vidareutveckla mitt ledarskap.
Vad tycker du är viktigast i teknik och träning i simning?
Förutom att känna sig trygg och bekväm i vattnet tycker jag det är viktigt med grundtekniken, en liten förändring här kan göra otroligt stor skillnad för individens simning.
IMG_4395
Hur ser din egen träning ut?
Jag tränar idag med elitgruppen i Polisens IF där jag sedan ett år tillbaka har en liten satsning mot öppet vatten. Nu när jag inte går i skolan kan jag ha allt fokus på träningen utan att behöva tänka på så mycket annat runt omkring.
Vilket är ditt bästa idrottsminne?
Mitt bästa minne måste helt klart vara från SM-veckan i somras, där jag förutom att simma mitt livs första stora mästerskap även tog min första mästerskapsmedalj i form av ett JSM-silver på 5km öppet vatten. Jag kände att jag aldrig varit snabbare och fick efter silvret även chansen att göra min mästerskapsdebut i bassäng. Jag fick startsträckan i 4×200-lagkappen där jag slog mitt personliga rekord som jag sänkt rejält bara en vecka innan.
  • Innehållet är inte tillgängligt.
    Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern
  • Buffer
  • Pin It

För att fortsätta använda denna webbplats behöver du godkänna användandet av cookies. mer information samt möjligheten att avaktivera cookies hittar du här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng