SIMANALYSER

Critical Swim Speed (CSS)

Med detta test tar vi fram dina träningszoner som inkluderar distanser, tider och pulser inom varje zon. Testet passar dig som vill träna mer noggrant och och ha riktlinjer i din träning.

CSS test

Detta ingår:

Lån av pulsklocka
Analys, sammanställning och genomgång av erfaren tränare


Filmanalys

IMG_0879

Syftet med simanalys är att förbättra din simteknik oavsett ambitionsnivå och färdighetsgrad. Som en av få idrotter utförs simning i ett element som människan normalt sett inte vistas i, vatten. Det ställer krav på utövaren som måste anpassa teknik till de förhållande som råder i vattnet för att kunna maximera sin prestation. Med teknik menas förmågan att förflytta sig så energisnålt och effektivt framåt i vattnet som möjligt. Teknik och aeroba egenskaper har störst betydelse på 1500 frisim. Under en simanalys erhåller du en praktisk och teoretisk genomgång av din teknik.

IMG_2877

Så här funkar det:

Du filmas ovan & under vattnet från flera vinklar och sedan går vi igenom filmerna på land & sätter upp tre fokusområde med drills som vi sen tränar på i vattnet. Efter genomgången erhåller du filmerna. Analysprogrammet som används är appen Huld technique. Filmanalysen beräknas ta ca 90 min vid ett tillfälle.

 

Detta ingår:

Filmning ovan & under vattnet i olika vinklar
Genomgång av erfaren tränare
Drills och fokusområde
Filmer via Huld technique


Landträningsprogram för simning

Vi erbjuder landträningsprogram specifikt för simning eller Open Water simning, det tas fram för grupp eller individuellt.

Detta ingår:
Program och övningsbank
Genomgång med erfaren tränare, 1x45min


1980119_738646142821646_1941558642_o
RPE Borg skala

Kapacitetsanalys

Syftet med kapacitetsanalys är att få fram din tröskelfart (4 mmol/L), antal simtag/50m, distans/armtag och tröskelpuls. Analysen kan genomföras oavsett ambitionsnivå. Teknik och aeroba egenskaper har störst betydelse på 1500 frisim och med en kapacitetsanalys får du ett vertyg att planera och förbättra din simträning. Ett tips är att göra analysen en bit in i grundträningen och i slutet av träningsfasen inför huvudtävlingen.

 

Så här funkar det:

Kapacitetsanalysen utförs som 7×200 eller 7×100 i 50m bassäng, vilken beror på dina simfärdigheter. Tid och puls tas efter varje, lactat på nr 1, 3, 5, 6, 7.e och antal armtag räknas på den 3.e 50ian.  Efter testet erhåller du en sammanställning och analys. Testet tar ca 60 min inkl uppvärmning/insim.

Detta ingår:
Lån av pulsmätare
Lactatstickor
Analys, sammanställning och genomgång av kunnig tränare
Utförs av erfaren tränare
Coach Ludde badmössa


Kostnad 2 125 kr inkl moms per test (inträde till simhall ingår ej) 

Du som kund får 20 % rabatt i TYR´s webbshop. För rabattkod och information klicka här

Vi skulle verkligen vilja prata mer med dig i detalj om vad vi gör och hur vi kan hjälpa dig eller vill du göra en bokning. Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig. 

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande