Möt Coach Daniela

IMG_2487

Hej Daniela! Vem är du? 

Jag är en levnadsglad 80-talist med kroatiska rötter och ett brinnande intresse för samhällsfrågor och idrott. Jag började simma som bebis och fortsatte med det i Väsby Simsällskap där jag simmade i många år för att sedan bli tränare när knäproblem satte stopp för vidare elitsatsning. Under mina studieår på universitetet var jag anställd simtränare med ansvar för ungdomsutvecklingen i Järfälla Simsällskap. Idag jobbar jag på Mercuri International som Global Business Support (började som trainee för CEO i 1,5 år) och kör simträning för CoachLudde i form av PT-träningar, gruppträningar och lägerverksamhet.

FullSizeRender

Vad har du för planer med Coach Ludde? 

Jag drivs av att se utveckling hos individer som har en målsättning med sin simning. Jag vill sprida simglädje! Tillsammans med de aktiva bygger jag en plan som vi jobbar efter och förhoppningsvis kan jag inspirera och med min kunskap bidra till utveckling och att fler blir ”simfrälsta”.

Vad tycker du är viktigast i teknik och träning i simning?

Teknik är något av en hjärtefråga för mig. Att vara ”vän med vattnet”, dvs. att vara avslappnad och trygg i vattnet är en grundförutsättning för att utveckla simteknik. Det gäller att hitta en för individen effektiv teknik som kostar så lite energi som möjligt, så att det går att simma fort länge.

IMG_4463

Hur ser din egen träning ut? 

Simmar emellanåt, gärna i Järla Sjö där vi bor. Annars kör jag en hel del pilates och yoga (5-6 pass i veckan). Promenader med hunden får stå för konditionsträningen…

Vilket är ditt bästa idrottsminne? 

När vi efter en långsiktig satsning i projektform i klubben fick med tre simmare till Junior EM för några år sedan. Det kändes stort att få vara med på den resan och se att långsiktigt och strategiskt ”slit” lönar sig. Sen har jag några egna medaljer från ungdoms SM att glädjas åt!

  • Innehållet är inte tillgängligt.
    Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern
  • Buffer
  • Pin It
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

För att fortsätta använda denna webbplats behöver du godkänna användandet av cookies. mer information samt möjligheten att avaktivera cookies hittar du här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng