Clinic i öppet vatten simning – 1 dag

Specialiserade på simning, i bassäng och i öppet vatten

Lär dig öppet vatten simning

Med både teori och öppna vatten siming får du med dig de grundläggande färdigheterna som krävs för att simma säkert och effektivt i öppet vattnet. Kursen är för dig som simmar för en god hälsan eller tränar/tävlar Öppet vatten simning ex Vansbrosimningen, triathlon eller swimrun. Passar utmärkt dig som ska simma Vansbrosimningen eller göra ditt första lopp i swimrun eller triathlon.

Klicka här för information & bokning

Programmet

Vi genom (teoretiskt och praktiskt) simteknik, vattenkunskap, siktning, navigering, drafting och gruppsimning. Gruppen delas in i nivåer beroende på tidigare erfarenhet och färdigheter. Simning sker i populära Källtropssjön i Nacka.

Järlasjön, Nacka

Järlasjön är Nackas största sjö. Den ligger i en öst-västlig sprickdal och består av flera bassänger. Den inre delen av sjöns västra bassäng brukar kallas Sicklasjön. Kolbottensjön, som förbinds med Övre Järlasjön.

Förkunskaper

Grundkrav: att du ska kunna simma minst 400m i sträck, mestadels frisim.

Du skall vara fullt frisk och i så god kondition att du kan fullfölja programmet.

Sagt om oss

Efter att ha simmat öppet vatten i våtdräkt en gång innan och då tyckte att det var lite obehagligt med det mörka vattnet och känslan av att inte riktigt veta var jag befann mig, blev det en fullträff att få guidning och inspiration av Coach Ludde för att känna mig trygg i vattnet och kunna fokusera på simningen och upplevelsen. Det var tryggt, pedagogiskt och tydligt. Clinic i en liten grupp gjorde det enkelt att direkt fråga och att få respons

Eva Jacobson