Clinic i öppet vatten simning – 1 dag

Lär dig öppet vatten simning på 1 dag

Med både teori och öppna vatten siming under 1 dag får du med dig de grundläggande färdigheterna som krävs för att simma säkert och effektivt i öppet vattnet. Kursen är för dig som simmar för en god hälsan eller tränar/tävlar Öppet vatten simning ex Vansbrosimningen, triathlon eller swimrun. Passar utmärkt dig som ska simma Vansbrosimningen eller göra ditt första lopp i swimrun eller triathlon.

Vidare till Källtorp.se för information och bokning

Programmet

Under dagen går vi genom (teoretiskt och praktiskt) simteknik, vattenkunskap, siktning, navigering, drafting och gruppsimning. Gruppen delas in i nivåer beroende på tidigare erfarenhet och färdigheter. Simning sker i populära Källtropssjön i Nacka.

Källtorps Trädgård

Clinicen är i samarbete med Källtorp, som erbjuder mountainbikekurser, trialrunning, mat och dryck på deras café. Fika & lunch ingår på Källtorps trädgård. Vegetariskt och närodlat.

Adress: Ältavägen 105, Nacka

Förkunskaper

Du ska klara av att simma crawl/frisim, minst 100m i sträck. Du skall vara fullt frisk och i så god kondition att du kan fullfölja programmet.

Sagt om oss

Efter att ha simmat öppet vatten i våtdräkt en gång innan och då tyckte att det var lite obehagligt med det mörka vattnet och känslan av att inte riktigt veta var jag befann mig, blev det en fullträff att få guidning och inspiration av Coach Ludde för att känna mig trygg i vattnet och kunna fokusera på simningen och upplevelsen. Det var tryggt, pedagogiskt och tydligt. Clinic i en liten grupp gjorde det enkelt att direkt fråga och att få respons

Eva Jacobson