Våra tränare och medarbetare

Coach Ludde - Simning & Öppet vatten

Fredrik ”Coach Ludde” Lundin

Licensierad simtränare (Svenska Simförbundet) – Elittränarutbildningen (RF/SOK) – Tränarutbildningen (Malmö Högskola)

Ägare och driver Lundin Coaching & Consulting AB & parallellt arbetar han som sportchef i Simklubben Neptun Simning. Ludde har levt och andats simning i stort sett hela sitt liv, började som tränare 1999 och innan det var han framgångsrik elitsimmare i 10 år på nationell och internationell nivå. Genom gedigen erfarenhet och utbildning är han en av Sveriges mest framgångsrika och eftertraktade tränare. Han var Head Coach i triathlon vid OS i Rio 2016.

Medarbetare

Möt några av våra medarbetare nedan som berättar mer.

Daniela Vidakovic Lundin
Tränare & funktionär

Danielas styrka är simteknik, simträning och ledarskap. Utbildad simtränare. Sitter i styrelsen i Lundin Coaching & Consulting AB. Hon har även suttit med i Stockholms Simkommitté i flera år och i projektgrupper för Svenska Simförbundet. Daniela jobbar på simläger, PT träningar och gruppträningar.

Calle Westberg
Tränare & funktionär

Calle tränar både vuxna och ungdomar i Täby Sim. I Coach Ludde jobbar Calle både med öppet vatten och Sim PT i region norrort. Idrott och träning har alltid varit en stor del av hans liv och han har sysslat med olika sporter under sin uppväxt, just nu tränar Calle triathlon på elitnivå. Förutom att känna sig trygg och bekväm i vattnet tycker Calle att det är viktigt med grundtekniken, en liten förändring här kan göra otroligt stor skillnad i simningen.

Jan Björk
Tränare & funktionär

Janne är med och coachar på vissa av våra simläger. Till vardags är Janne huvudtränare i Järfälla Simsällskap. Han är även utbildare/instruktör i Första Hjälpen, HLR, Livräddning och Plattformen (ledarskapsutbildning hos SISU).

Sofia Bergkvist
Tränare & funktionär

Sofia har en bakgrund som simmare på nationell nivå i både bassäng och öppet vatten. I Coach Ludde jobbar Sofia sedan länge som tränare i öppet vatten, bassäng och funktionär på Stockholm Open Water Cup.

David Ernstsson
Tränare

David är före detta landslagssimmare som simmat både EM och VM. Under åren som aktiv simmare hann han simma in flertalet svenska mästerskapsmedaljer och simmade även fyra år på collage i USA.

Niko Martikainen
Tränare

Niko jobbar i vanligtvis i Jönköping och jobbar främst med elitsimmare. Niko har lett SK Neptun till Sveriges bästa simklubb på seniornivå 8 gånger i sträck under 2010-talet.

Johan Dahlgren
Tränare & funktionär

Johan har gedigen kunskap & erfarenhet om simning i bassäng & öppet vatten. Han har tävlat i både bröstsim & öppet vatten på nationell toppnivå.

Mats Roesgaard Sjödin
Funktionär

Mats är en fena på tidtagning & sekreteriatet på våra tävlingar. Han har själv gjort massor av Ironman-race. 

Vi söker duktiga tränare året runt!

Om du är intresserad av att ingå i tränarteamet kontaktar du oss nedan