2023 – Öppet vattensimning med Coach Ludde

Coach Ludde - Simning & Öppet vatten

2023 – Öppet vattensimning med Coach Ludde

2023 – ett jubileumsår för Coach Ludde

Vi startar upp öppet vattensommaren med Simsläppet den 20 maj där du kan komma och prova på öppet vatten och hänga med likasinnade. Träningen startar den 22 maj med sista passet den 3 sept. Under sommaren erbjuds även Sim PT i Öppet vatten till alla färdighetsnivåer, här du får individuell coaching.

Vi finns med ute på vattnet på en SUP för att kunna ge bästa feedback, leda träningen och för din och gruppens säkerhet. Så vi har en fantastik simsommar tillsammans framför oss!

En viktigt och peppande ingrediens för att hantera öppet vatten är att att tävlingsträna och den möjligheten erbjuds den 12 juni, 26 juni och 7 aug på Stockholm Open Water Race.

Följ oss gärna på @coachludde Facebook & Instagram

Träning:

För 10e året erbjuder vi Öppet Vattenträning i Stockholmsområdet. Vår träning passar flera karaktärer av idrottare och färdighetsnivåer inom SwimRun, Öppet vattensimning & triathlon och riktar sig till såväl motionären som tävlingsidrottaren. Deltagarna delas upp i subgrupper efter färdighet vilket gör att din träning anpassas till just din färdighet och du tränar med likasinnade.

Inledningsvis på sommaren tränar vi ÖV-skills och ökar på volym (meter) och längd (tid) på passen ju längre in vi kommer i sommaren. En perfekt progression för utveckling. Självklart anpassar vi träningen efter de förutsättningar som väder och vind ger oss.

Du väljer själv vilka pass du önskar delta på, det kan även varierar vecka till vecka. Det är enkelt helt upp till dig vilka & hur många pass du vill och kan vara med på.

Plats: Järlasjön, Nacka

Period: 22 maj – 2 juli, 31 juli – 3 sept

En ordinarie veckas upplägg:

  • Måndag 6:30 (ÖV-skills i lagunen & kondition)
  • Onsdag 18:30 (ÖV-skills & rock’n roll med intervaller, oftast på en kortare bana på ca 200-300m)
  • Fredag 6:30 (lugn och harmonisk simning med kaffestopp)
  • Söndag 16:30 (kondition på 1 km bana, här får tips och nya utmaningar per varv)

2 500-10 000m. I mitten av augusti genomför vi en utmanande simning där vi har en bana på 2,5 km och du väljer hur många varv du vill genomföra. Du kan pausa mellan varje varv och inta ny energi.

Här bokar och anmäler du dig till träning i öppet vatten

Träningstävla:

Stockholm Open Water Race (12 juni, 26 juni, 7 aug) är en tävling där du kan öva och utveckla dina öppet vattenskills i en tävlingssituation. Ingen licens eller föreningstillhörighet krävs. Gemenskap och trevlig atmosfär är det elementära. 

Öppet vattenloppen går i Järlasjön, Nacka och det erbjuds två distanser per tillfälle, ungefär 1900m eller 3800m. Det är begränsat antal startande, först till kvarn principen gäller. Anmälan öppnar första 1 april.

För anmälan och mer info

Sim PT (enkel/duo/trippel)

Från maj till augusti erbjuder vi Sim PT (enkel/duo/trippel) i Öppet vatten simning i Järlasjön i Nacka.

Sim PT i Öppet vatten erbjuds till flera karaktärer av idrottare och färdighetsnivåer inom SwimRun, Öppet vattensimning & triathlon och riktar sig till såväl motionären & elitverksamma idrottare. Under ca 55 minuter går vi genom ÖV-simteknik, siktning/navigering, drafting & gruppsimning.

För bokning och mer info

Clinic inkl lunch – 18 juni & 6 aug

Utveckla din simteknik och de strategier som krävs för Simning i Öppet vatten. 

Med både teori och praktik i Simning i Öppet vatten får du med dig de mest grundläggande färdigheterna och praktiska knep för att simma säkert och effektivt. Kursen är för dig som simmar för en god hälsan eller tränar/tävlar Öppet vatten simning ex Vansbrosimningen, triathlon eller swimrun.

Vi anpassar clinicen efter väderförutsättningarna & deltagarna. 

Lunchen ingår såklart!

För bokning och mer info

Välkommen!
Team Coach Ludde
www.coachludde.com