Remote coaching i simning

Remote coaching i simning

Den 1 augusti 2021 kickar vi igång de uppdaterade paketen & några nya bättre appar/program, allt för utveckla, optimera och möta upp våra kunders önskemål. Kostnaderna för paketen är som tidigare, de appar/program som vi använder ingår i månadskostnaden. Signar du upp senast 31 aug 2021 så tar vi bort startkostnaden (995kr), berättar head coach Fredrik Ludde Lundin

En simtränare finns där för att hjälpa dig att utvecklas som simmare, men även skapa motivation. Remote coaching passar utmärkt för dig som vill simträna på egen hand och vara flexibel med dagar och tider men ändå ha en struktur och en progression i din träning. Du väljer själv vilken simhall, vilka dagar och vilken tid. Allt för att optimera din tid. 

Vi utgår från ett holistiskt synsätt där rätt ingredienser ingår i träningen, progression av träning och återhämtning både fysiskt och psykologiskt är nycklarna för utveckling.

Extremt kunniga i allt rörande simning i öppetvatten och pool! Jag har fått all hjälp jag kunnat tänka mig och tagit simningen till en ny nivå… Perfekt på alla sätt! – Patrik Nilsson

Passen genom remote coaching är välskrivna och genomtänkta med en blandning av teknik och lämpliga intervaller – Lovisa Jönsson

Ökningen av tekniska hjälpmedel och videomöten har skapa möjlighet för coaching på distans – coachen kan följa, analysera och skapa träningspass från var som helst i världen. Ni som ännu inte har provat remote coaching kanske undrar om dess effektivitet. Är coachning på distans lika bra (eller bättre) än traditionell personlig coachning? Svaret är för det mesta JA!

En ungefärlig utveckling på våra kapacitetstester är 4- 12 % per år, ibland ännu högre, det blir givetvis svårare ju högre färdigheter den aktive simmaren besitter. Så länge du som simmare förstår och genomför planerad träning, förses med rätt medel, och är dedikerade, då kan remote coaching bli mycket framgångsrikt, säger huvudtränaren Fredrik Ludde Lundin

Hur fungerar Remote Coaching?

Remote coaching betyder helt enkelt att du har en tränare som inte är fysiskt närvarande för att coacha dig under ett träningspass. Remote coaching riktar till individen men vi kan även erbjuda liknande för grupper.

Istället använder vi tekniska hjälpmedel för att följa träningsresultat, såsom tempo, pace, simteknik och så vidare för att bedöma och analysera. Vi förlitar oss på kapacitetstester för att skapa träningsprogram med riktade träningsprogressioner, specifika teknikövningar, kompletterande styrkeövningar och Athlete Advisor.

Ludde är genuint intresserad av att hjälpa till att lyfta simningen till nästa nivå. Han tar sig tid att gå igenom målsättningar, filma, analysera, och dela med sig av konkreta tips för att förbättra min simning – Oskar Bergström

Våra tekniska hjälpmedel

Commit Swimming, hantering av simträning och förmedling simpass. Det är det snabbaste och enklaste sättet att organisera, skriva simpass samt genom en unik lättförståelig analys följa upp och utvärdera simträningen.

Athlete Advisor, fungerar som en personlig rådgivare som ger tydliga, dagliga rekommendationer om hur hårt du kan träna, baserat på dina svar på en enkel serie frågor.

OnForm, en app för att analysera simtekniken. Filma din simteknik och granska i slow motion på egen hand eller tillsammans med oss. Vi kan lägg till anteckningar och rita för att markera nödvändiga ändringar.

Garminklockan, bl.a för simning. Den mäter puls, distans, tempo, antal simtag, SWOLF och mycket mer, både i bassäng och öppet vatten. Vi kopplar samman våra konto och då vi kan lätt följa upp dina genomförda träningspass.

Kommunikation sker via Teams, Zoom eller WhatsApp.

Ska du investera i remote coaching? Är det effektivt?

Remote coaching kan vara ett bra alternativ för dig av flera anledningar:

  • Tidsbesparingar – remote coaching kan ske på ett tätt eller oregelbundet schema, vilket kan vara bra för personer som arbetar eller reser mycket, eller bor på en plats som ej kan erbjuda simtränare.
  • Tillgång till expertis – ger dig som simmare tillgång till erfarna och kunniga tränare utan att behöva packa ihop väskan och besöka dom för att träna med dom.
  • Kontinuitet och motivation – en bra tränare ger rätt guidning vid rätt tidpunkt, vilket leder till en konsekvent träning för att göra små, stadiga förbättringar i teknik och kapacitet. Det är motiverande.
  • Prestandaförbättringar – remote coaching kan ge ytterligare insikter som annars kan missas av att träna på egen hand.

Men det finns några utmaningar som du som simmare kan möta också, inklusive:

  • Engagemang – är ett åtagande, och även om det kan hjälpa till med motivation, så är det fortfarande något som simmaren behöver ta tid och ansvar för.
  • Kostnader – remote coaching är inte kostnadsfritt, ser våra paket och priser här
  • Tillgång till teknik – Det finnas tekniska hjälpmedel inblandat, de hjälpmedel vi använder är utan kostnad för dig. Du behöver på egen hand ladda ner behövliga hjälpmedel.